Generali Investments z najboljšim upravljavcem desetletja

(Ljubljana, 16. junij 2020) Po izboru finančne revije, ki že deseto leto zapored podeljuje priznanja za Naj sklade in Naj upravljavca premoženja, je bila družba Generali Investments, najstarejša družba za upravljanje v Sloveniji, ponovno prepoznana kot družba za upravljanje z najboljšim upravljavcem premoženja. Na letošnjem že tradicionalnem dogodku so namreč za Naj upravljavca vzajemnih skladov v Sloveniji zadnjih deset let izbrali Primoža Cenclja, CFA, iz družbe Generali Investments.

 

 

Revija Moje finance vsako leto razglasi najboljše vzajemne in pokojninske sklade ter najboljšega upravljavca premoženja v Sloveniji. Na prireditvi, letos je prvič potekala prek video povezave, je revija podelila tudi prestižni naziv za Naj upravljavca desetletja, ki ga je prejel Primož Cencelj, CFA, samostojni upravitelj iz družbe Generali Investments.

Primož Cencelj, ki upravlja obvezniška sklada Generali Bond in Generali Corporate Bonds ter denarni sklad Generali MM, je že leta 2014, s komaj 29. leti, osvojil naziv najboljšega upravljavca premoženja, ta prestižni naslov pa je prejel še dvakrat, in sicer 2016 in 2018. Njegov obvezniški sklad je dobil v vseh treh obdobjih (tri-, pet- in 10-letnem) pet zvezdic in tri kipce za najbolje upravljani sklad v Sloveniji. Naziv najboljšega upravljavca je ekipa Generali Investments, ki ima dolgoletne izkušnje na domačem in regionalnih kapitalskih trgih ter dobre mednarodne povezave, v desetletnem obdobju prejela kar šestkrat, 2011, 2014, 2016, 2017, 2018 in 2019.

Na prireditvi so podelili tudi zvezdice skladom za tri-, pet- in desetletno obdobje, kar predstavlja najvišjo prepoznavnost v industriji vzajemnih skladov in so odraz največje odličnosti upravljanja skladov.

Letos so zmagovalni vzajemni skladi z najboljšo oceno, pet zvezdic, postali:
– Za triletno obdobje, za petletno obdobje in desetletno obdobje v kategoriji evropski korporativni in agregatni obvezniški: Generali Bond, obvezniški – EUR
– Za desetletno obdobje v kategoriji delniški informacijska tehnologija: Generali Tehnologija, delniški

V kategoriji naj upravljavec petletnega obdobja od 2015 do 2019 je Primož Cencelj zasedel drugo mesto, postal pa je tudi naj upravljavec desetletja – od 2010 do 2019. V isti kategoriji je David Zorman zasedel četrto mesto, prav tako iz družbe Generali Investments.

Primož Cencelj, CFA, je ob prejemu nagrade za najboljšega upravljavca premoženja po izboru revije Moje Finance zadnjih deset let, ki mu jo je izročil Andrej Šircelj, Minister za finance, povedal: »Hvaležen sem svoji ženi za vso podporo in svojim kolegom, šefom sedanjim in preteklim. V naslednjem desetletju si želim, da bi bilo to obdobje prilivov v vzajemne sklade in da bi Slovenci prepoznali naložbene priložnosti, ki jih ta industrija ponuja.«

Luka Podlogar, predsednik uprave Generali Investments pa je poudaril: »Ponosen sem na ekipo, in če sem iskren, nisem presenečen, da smo prejeli nagrado za Naj upravitelja zadnjih deset let. Že večkrat smo s številnimi domačimi in tujimi nagradami dokazali, da delamo z vrhunsko ekipo, ki ima zmagovalno miselnost.«