Generali Investments ponovno z Naj upravljavcem premoženja v Sloveniji

(Ljubljana, 9. april 2024) Na 14. podelitvi nagrad za Naj upravljavca premoženja v Sloveniji, ki ga izvaja Revija in portal Moje finance, vodilni medij za upravljanje osebnih financ, je bil Aleš Lokar, iz družbe Generali Investments, ponovno prepoznan kot najboljši upravljavec premoženja v Sloveniji.

 

Aleš Lokar, ki je vodja upraviteljskega tima za podsklade Generali Krovnega sklada: Generali Galileo, Generali Globalni in Generali Rastko, v skupni vrednosti 225 milijonov evrov sredstev, je nagrado za naj upravljavca prejel že leta 2017. Ob ponovnem prejemu laskavega naziva je povedal: »Ta nagrada je plod odličnega dela celotnega tima Generali Investments. Kompleksnost trgov ter hitrost razvoja dogodkov zahtevajo dobro skupinsko delo, zato je to nagrada, ki je namenjena vsem sodelavcem.«

 

Aleš Lokar, vodja upravljanja delniških naložb in Naj upravljavec; Foto: © Jure Makovec / Moje finance

 

Na lestvico petih najboljših upravljavcev premoženja v Sloveniji, se je uvrstil tudi David Zorman, ki je prestižno priznanje, najboljši upravljavec premoženja, prejel že leta 2011.

V 14-letni zgodovini podeljevanja nagrad so prestižni naslov naj upravljavca in naj upravljavca desetletja kar osemkrat prejeli upravitelji družbe Generali Investments. To družbo Generali Investments uvršča med največkrat nagrajeno družbo za upravljanje v zgodovini podeljevanja nagrad in izkazuje uspešnost upraviteljske ekipe družbe. Naj upravitelji premoženja po letih so postali: David Zorman (2011), Primož Cencelj (2014, 2016 in 2018), Aleš Lokar (2017) in Luka Flere (2019). Primož Cencelj pa je postal tudi naj upravljavec desetletja (od 2010 do 2019).
Glavno merilo za najboljšega upravljavca je, da je donosnost sklada, ki ga upravlja, višja od donosnosti njegovega referenčnega indeksa. Družba Generali Investments, ki letos praznuje 30 let svojega delovanja, se tako uvršča med najstarejše družbe s tradicijo in izkušnjami v Sloveniji in že vrsto let prejema številna, tako domača kot tudi tuja, priznanja za kakovostno delo, odlično upravljanje ter razvoj produktov in storitev.

Na prireditvi so podelili tudi zvezdice skladom za tri- in desetletno obdobje, kar predstavlja najvišjo prepoznavnost v industriji vzajemnih skladov in je odraz največje odličnosti upravljanja skladov.

Letos so zmagovalni vzajemni skladi z najboljšo oceno, pet zvezdic, postali:

Generali Galileo*****, mešani fleksibilni sklad, v kategoriji mešani globalni za triletno obdobje

Generali Rastko Evropa*****, evropski delniški sklad, v kategoriji delniški evropski za desetletno obdobje

Generali Bond*****, obvezniški – EUR, v kategoriji evropski obvezniški za desetletno obdobje

 

Melita Rajgelj Ozebek, predsednica uprave Generali Investments, je ob tej priložnosti poudarila: »Prejete nagrade so skupaj z doseženimi donosnostmi pokazatelj odličnosti v upravljanju naše ekipe, na katero smo zelo ponosni. Delujemo v hitro se spreminjajočem okolju, ki od nas zahteva vsakodnevno prilagajanje in tu se izkazujejo naše dolgoletne izkušnje. Že 30 let se zavedamo pomena kakovostnega upravljanja in še naprej se bomo trudili upravičiti zaupanje naših vlagateljev, ki se jim ob tej priložnosti zahvaljujemo za zaupanje.«

Številne prejete nagrade predvsem pa zaupanje strank, dolgoročni odnosi, preudarna naložbena politika, kakovostni produkti, vrhunska ekipa z zmagovalno miselnostjo in strokovnost ter tudi mednarodnost so zagotovo motivatorji, ki poganjajo to najstarejšo družbo za upravljanje v Sloveniji in ekipo ter hkrati dokazujejo, da so na pravi poti.

 

Na fotografiji z leve: Geza Norčič, upravitelj, Matej Krajnik, analitik, Sašo Šmigić, član uprave, Aleš Lokar, vodja upravlja delniških naložb in naj upravljavec leta 2023, David Zorman, vodja upravljanja ESG analiz in Matej Škerlep, analitik (na sliki manjkata: Beti Bacetič Kern, upraviteljica, in Grega Meden, samostojni upravitelj).