Družba Generali Investments ponovno med najboljšimi

(Ljubljana, 3. junij 2021) Po izboru finančne revije Moje finance, ki že enajsto leto zapored podeljuje priznanja za Naj sklade in Naj upravljavca premoženja, je bila družba Generali Investments, najstarejša družba za upravljanje v Sloveniji, ponovno med najboljšimi. Tudi letos se je družba že tradicionalno uvrstila med prejemnike nagrad.

 

Revija Moje finance je že enajstič zapored razglasila najboljše vzajemne in pokojninske sklade v Sloveniji. Na prireditvi, ki je ponovno potekala virtualno, je družba Generali Investments prejela priznanje za najboljši sklad:

  • Generali Bond, obvezniški – EUR, v kategoriji delniški korporativni in agregatni obvezniški za tri- in desetletno obdobje,
  • Generali MM, sklad denarnega trga – EUR, v kategoriji denarni EU za desetletno obdobje.

 

Iskrene čestitke upravljavcu obeh skladov, Primožu Cenclju, CFA, ki je bil letos med finalisti izbora za naj upravljavca minulega triletnega obdobja. Cencelj je bil ob lanski desetletnici podelitev izbran za naj upravitelja desetletja.

Družba Generali Investments je v enajstih letih, kolikor poteka prireditev, prejela kar 34 priznanj in se redno uvršča med najštevilčnejše prejemnike. Kar šestkrat smo prejeli naziv Naj upravljavec vzajemnih skladov v Sloveniji, Primož Cencelj je postal tudi naj upravljavec desetletja (od 2010 do 2019). Družba prejema tudi mednarodne nagrade med drugimi je Mednarodno poznana in neodvisna agencija za ocenjevanje uspešnosti upravljanja skladov Morningstar, ki odličnost upravljanja družbe spremlja od leta 2015, je v prvem četrtletju leta 2021 Generali Investments uvrstila med 9 % najboljših družb za upravljanje na svetu.

Številne prejete nagrade predvsem pa zaupanje strank, dolgoročni odnosi, preudarna naložbena politika, kakovostni produkti, vrhunska ekipa z zmagovalno miselnostjo in strokovnost ter tudi mednarodnost so zagotovo motivatorji, ki poganjajo to najstarejšo družbo za upravljanje v Sloveniji in ekipo ter hkrati dokazujejo, da so na pravi poti. Cilji, ki jih uspešno dosegajo vsako leto zapored, pa dokazujejo, da kot družba vedno pozitivno izstopajo.