Že drugo leto zapored klic KD Skladov drznim timom po Sloveniji!

KD Skladi smo bili letos že drugo leto zapovrstjo organizatorji nagradnega natečaja Vse=mogoče! Gre za natečaj, ki zmagovalcu prinese 10.000 evrov za uresničitev ideje, 5.000 evrov za oglaševanje na Radiu Center ter šolnino za prvo leto dodiplomskega študija, program Podjetništvo, na Gea College-u.

Letos se je na natečaj prijavilo 670 natečajnikov, kar je enkrat več kot lani, ko je bilo prijavljenih 333. Prijavljene ekipe so oblikovale svojo projektno nalogo, jo delile na Facebooku KD Skladov ter zbirale značke in všečke. Izmed vseh prispelih idej je 8-članska žirija izbrala šest najbolj izvirnih projektov, o najboljšem pa je preko spletnega glasovanja odločilo ljudstvo.

Za nami je tako 82 vznemirljivih dni natečaja, 21. novembra se je namreč zaključilo finalno glasovanje, v ponedeljek, 24. 11. 2014, pa smo na prireditvi v prostorih Vivo Cateringa v Ljubljani razglasili zmagovalce. Zmagovalni projekt natečaja Vse=mogoče! je postal projekt Calypso, zmagovalna ideja v izzivu Podjetni, ki jo s 5.000 evri v izdelkih in storitvah nagrajuje Si.Mobil, pa projekt BrightLes. Dobili smo tudi srečneža med glasovalci, ki je prejel v 6-mesečno uporabo avtomobil Fiat 500c, ki ga izposoja partner natečaja Veit Team.

Organizator natečaja, družba KD Skladi, je tako skupaj s partnerji natečaja in z 8-člansko žirijo uspela že drugo leto zapored motivirati slovenski prostor, da razmišlja o inspirativnih projektih, si zastavlja drzne cilje in oblikuje dobre time. Luka Podlogar, predsednik uprave, je ob razglasitvi zmagovalca natečaja komentiral: »V družbi KD Skladi se zavedamo, da smo vpeti v lokalno in širše okolje in da so družbeno odgovorne aktivnosti, poleg odgovornega poslovanja, naša obveza. Sooblikovati želimo okolje, kjer bodo drzni projekti, ki izražajo pogum, jasne cilje in navdih, postali zgodbe o uspehu. Organizacija takega natečaja je za nas investicija v razvoj. In, ker je vse mogoče, verjamemo, da je mogoče, da imajo projekti, ki se prijavljajo na naš natečaj potencial, da postanejo prihodnji nosilci gospodarske rasti v naši regiji. Zmagovalci današnjega natečaja so nadobudni raziskovalci, ki verjamejo, da je v znanju napredek in da z vsakim korakom, ki ga naredijo na svojem projektu, za milimeter premikajo meje mogočega. Čestitke ekipi Calypso!«

Zmagovalci natečaja Vse=mogoče! ekipa CalypsoZmagovalci drugega natečaja Vse=mogoče! so dijaki Gimnazije Vič, ki že tretje leto izdelujejo podmornico, s katero bo mogoče raziskovati zadnje neodkrite kotičke našega planeta, skrite pod gladino morja. Poimenovali so jo Calypso in jo v letošnjem poletju prvič poslali raziskovati slovensko morje. Po uspešnem poskusu jo sedaj čaka selitev v novo, hidrodinamično lupino. Izdeluje jo 40 pogumnih dijakov, ki svoje popoldneve preživljajo v šolski delavnici, kjer raziskujejo, izumljajo in na vsakem sestanku za milimeter premikajo meje mogočega. Miha Majetič, dijak, zmagovalni projekt Calypso: “Nagrade smo bili zelo veseli, saj ti prav to, ko vidiš, koliko ljudi te podpira pri tvojem delu, daje še dodatno spodbudo za nadaljnje ustvarjanje. Najprej bomo dokončali našo podmornico Calypso, s katero marca naslednje leto načrtujemo spust v slovenskem morju. Zatem pa bomo nadaljevali delo na novih tehničnih projektih. Idej nam ne manjka, novih izzivov pa se že zelo veselimo.”

Poleg zmagovalcev natečaja Vse je mogoče, je bila podeljena še ena pomembna nagrada. Si.Mobilova žirija je izbrala svojega zmagovalca v izzivu Podjetni, to je projekt z imemom BrightLes in mladim inovatorjem predala nagrado v višini 5.000 evrov v obliki izdelkov in storitev. Gre za inovativno linijo lesenih izdelkov, ki ustvarjajo sinergijo lesa in svetlobe.

Več o projektu si lahko preberete na http://www.vsejemogoce.si/.