Vse=mogoče!

To jesen smo si KD Skladi zastavili prav posebno poslanstvo – ljudi spodbuditi k sanjanju. In to ne k sanjarjenju, ampak k razmišljanju o življenjskih sanjah in ciljih ter načrtovanju lastne prihodnosti. Naš cilj je bil posamezniku z najbolj prepričljivimi sanjami z nagrado 10.000 € pomagati pri njihovem uresničevanju. S sanjskim natečajem Vse=mogoče! nam je to tudi uspelo. Ste spremljali zgodbo o tem, kako je prav vse mogoče?

Na natečaj se je prijavilo kar 333 nadobudnih sanjalcev – inovatorjev, umetnikov, filantropov, športnikov in drugih ustvarjalcev. V trenutku prijave so sanjali tako osebne, kot tudi sanje z dobrodelno, družbeno koristno in poslovno vsebino. Od prijavljenih 333 sanjalcev jih želi kar tretjina vstopiti v poslovni svet, več kot 40 sanjalcev si želi lastnega stanovanja ali hiške, 29 sanjalcev pa želi postati naslednji veliki svetovni popotnik …

6 najbolj prepričljivih sanj je …

S pomočjo strokovne žirije, ki so jo sestavljali Matjaž Gantar, Aljaž Pegan, Nina šušnjara, Elvis Halilović, Staš Stankovič, katarina Mala in Kristina Kočet, nam je uspelo izbrati 6 najbolj prepričljivih sanj – sanj, katerih uresničitve si lahko želimo vsi.

V obdobju finalnega glasovanja ste tako lahko spoznali zgodbe šestih izjemnih posameznikov:

Maja Ritonja v polnem zagonu postavlja izobraževalno-turistično slovansko naselbino, ekipa Zderi.se soustvarja portal za lajšanje vsakodnevnega stresa in vzpostavljanje družinske harmonije, ekipa Mladinski ceh skrbi za kreativno mladinsko udejstvovanje pri razreševanju lokalnih problemov, Matic Golob načrtuje kolesarsko popotovanje, kjer bo kilometre pretvarjal v dobrodelne evre, Ahmet Begič pa z vzgajanjem čebel skrbi za prihodnost slovenstva in človeštva.

Naš veliki zmagovalec je Jernej

Srca Slovencev je prepričal in osvojil naš najmlajši sanjalec. Po dveh napetih tednih glasovanja je moč svojih sanj dokazal 13-letni Jernej Slivnik. Njegove sanje – da bi se na monoskiju uvrstil na paraolimpijske igre 2018 v Južni Koreji – je podprlo kar 5.886 glasovalcev. S svojimi glasovi ste tako Jerneju prinesli zmago na sanjskem natečaju Vse=mogoče! in mu olajšali pot k uresničevanju sanj!

Jernejevo zgodbo si lahko ogledate na www.vsejemogoce.si, kjer ga bomo spremljali na njegovi poti proti paraolimpijskim igram v Južni Koreji. Vse=mogoče!

Vsake sanje imajo svoj namen. In svojo pot.

Spoznajte tri pakete skladov, s katerimi si lahko tudi vi ´zgradite´sredstva za izpolnitev svojih sanj!

In kateri paket skladov je najbolj popularna izbira med 333 natečajniki?

1. Moje sanje – 163 sanjalcev

2. Popotnica za življenje – 126 sanjalcev

3. Sitiurana jesen – 44 sanjalcev