Metronik Delova podjetniška zvezda 2020

(Ljubljana, 5. november 2020) Medijska hiša Delo je danes za četrtič zapored podelila laskav naziv Delova podjetniška zvezda enemu izmed desetih nominiranih in po presoji strokovne žirije najboljših malih in srednjih podjetij v državi to je podjetje Metronik. Podjetje je komisijo prepričalo, da je podjetje prihodnosti in da bo še naprej uspešno.

 

 

Na zaključni prireditvi, ki je letos zaradi okoliščin potekala na spletu, so razglasili zmagovalca za leto 2020, ki ga je izbrala strokovna komisija, ki so jo sestavljali Stojan Petrič, predsednik sosveta družbe Delo in direktor družbe FMR, redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Dušan Mramor, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, predsednik uprave Generali Investments Luka Podlogar, ustanovitelj in direktor podjetja Intra lighting, ki je bil Delova podjetniška zvezda leta 2019, Marino Furlan ter predstavniki uredništva.

 

                         Vir: Delo.si

Metronik je podjetje za avtomatizacijo in digitalizacijo proizvodnje, kritične infrastrukture in pametnih zgradb. Lani je celotna skupina ustvarila več kot 24 milijonov evrov, profitabilnost podjetja je velika, število zaposlenih pa so v zadnjih štirih letih podvojili na več kot 150. Pohvalijo pa se lahko z visoko dodano vrednostjo na zaposlenega. Rast dosegajo s širitvijo na tuje trge, poslovno transformacijo in razvojem novih rešitev, ki strankam prinašajo dodano vrednost. V tujini največ projektov izvajajo na področju digitalizacije proizvodnje, zlasti v farmacevtski industriji, kjer z rešitvami lastnega razvoja uvajajo koncepte industrije 4.0. S svojimi rešitvami skrbijo tudi za trajnost.

Rdeča nit letošnje kampanje Delove podjetniške zvezde z naslovom Kako postati boljši navigatorji sprememb so zgodbe podjetij, katerih strategija temelji na finančnih virih za rast in razvoj, trajnostni naravnanosti (družbeni, okoljski in ekonomski), novih tehnologijah, energetski preobrazbi ter uspešnem prilagajanju novim razmeram zaradi epidemije covida-19.

V družbi Generali Investments, ki je že tretje leto zapored ponosni generalni pokrovitelj Delovih Podjetniških zvezd 2020, v projektu sodelujejo, ker ta spodbuja inovativna in razvojno usmerjena podjetja, ki si želijo odličnosti in dolgoročnega uspeha ter podpirajo svoje zaposlene in, ker so družba, ki ima v svojem DNK-ju zapisane podobne vrednote – odličnost, dolgoročnost, strast, zmaga in ekipni duh ter tudi na tak način izpolnjujejo svoje poslanstvo odgovornega finančnega posrednika ter tako pripomorejo k razvoju in rasti slovenskega gospodarstva. Zato so tudi ustanovili sklad zasebnega kapitala, Generali Growth Equity Fund, ki podpira rasti željne, ambiciozne podjetniške ekipe, ki vodijo mala in srednja podjetja v Sloveniji in širši regiji.