KD Skladi v sodelovanju s Peakside Capital kupili trgovski center Arkadia

(Ljubljana, 5. oktober 2018) KD Adriatic Value Fund, specialni investicijski sklad, ki je prvi regulirani nepremičninski alternativni investicijski sklad (AIS) v Sloveniji in, ki ga upravlja družba KD Skladi je v sodelovanju s Peakside Capital, mednarodno svetovalno družbo za nepremičnine, zaključil nakup trgovskega centra Arkadia v vrednosti 16,2 milijona evrov. To je nakup že tretje nepremičnine KD Skladov in Peakside Capital za nepremičninski sklad KD Adriatic Value Fund v Sloveniji, prvega so izvedli v aprilu, z nakupom poslovne stavbe Tivoli v Ljubljani, drugega pa v juliju, z nakupom južnega dela stavbe Stekleni dvor v Ljubljani.

 

KD Adriatic Value Fund je zaključil nakup trgovskega centra Arkadia, ki se nahaja na Virski cesti 21, na Dobu pri Domžalah. Trgovski center Arkadia leži na odlični lokaciji, neposredno ob priključku na AC Ljubljana – Maribor in predstavlja kompleks 19 trgovinskih enot v skupni velikosti 11.000 kvadratnih metrov oddajnih površin in s 350 parkirnimi mesti. Trgovski center ima polno zasedenost, med najemniki pa najdemo tudi mednarodno uveljavljena podjetja, kot so Spar, Müller, C&A in Hervis.

Naložbeni cilj KD Adriatic Value Fund je ustvariti donos za investitorje iz naslova prihodkov od najemnin in kapitalske rasti iz naložb v nepremičnine v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, s poudarkom predvsem na pisarniških in trgovskih nepremičninah. Vse tri ciljne države predstavljajo regijo, kjer je nepremičninski sektor še relativno nerazvit in donosi privlačni, dolgoročni uspeh sklada pa podpira tudi močna gospodarska rast.

 

Luka Podlogar, KD Skladi, je dejal: »Z nakupom Arkadie sklad KD AadriaticValue Fund utrjuje svojo osnovno dejavnost in širi nepremičninski naložbeni portfelj. To je v skladu z našo strategijo, da institucionalnim vlagateljem ponudimo nepremičnine naložbenega razreda v regiji JVE.«

Tomasz Niezgodzki, Peakside Capital, je poudaril: »S svojo strateško umestitvijo in zanesljivo strukturo najemnikov bo ta nepremičninska naložba dopolnila donosnostni profil ostalih naložb in hkrati zagotovila sektorsko razpršenost.«

 

________________________________________________________________________________________

 

Dodatne informacije:

 

KD Adriatic Value Fund je posebni investicijski sklad, ki ga je ustanovila KD Skladi, ena od največjih in najstarejših družb za upravljanje v Jugovzhodni Evropi (JVE), v sodelovanju s Peakside Capital, neodvisno družbo za upravljanje nepremičnin. Gre za prvi regulirani nepremičninski alternativni investicijski sklad v Sloveniji. V skladu so svoja sredstva združili institucionalni vlagatelji iz regije. Do sedaj je sklad zbral sredstva, ki mu dajejo možnost investicij preko 50 milijonov evrov.

Družba KD Skladi, ki je bila ustanovljena leta 1994, je ena od največjih in najstarejših družb za upravljanje v Jugovzhodni Evropi. Skupaj s hčerinskimi družbami upravlja okrog 800 milijonov evrov sredstev v 34 skladih in 13 drugih portfeljih v okviru storitve gospodarjenja s finančnimi instrumenti (skupaj s svojimi odvisnimi družbami) po celotni regiji JVE, med drugim najstarejše vzajemne sklade v Sloveniji in na Hrvaškem.

Peakside Capital je specializirana evropska družba za upravljanje naložb in je v lasti članov uprave podjetja. V upravljanju ima nepremičninske naložbe z bruto vrednostjo sredstev več kot 1 milijardo EUR, z glavnim poudarkom na naložbe v Srednji in Vzhodni Evropi ter Nemčiji. Predstavništva ima v Frankfurtu, Münchnu, Zugu (Švica), Varšavi, Pragi in Luxembourgu. Peakside Capital zagotavlja storitve upravljanja skladov in naložbenega svetovanja za portfelje v upravljanju, ki zajemajo štiri lastne nepremičninske sklade ter precejšnje število naložb posameznih institucionalnih vlagateljev.