KD Skladi v sodelovanju s Peakside Capital kupili Austria Trend hotel

(Ljubljana, 31. januar 2019) KD Adriatic Value Fund, specialni investicijski sklad, prvi regulirani nepremičninski alternativni investicijski sklad (AIS) v Sloveniji, ki ga upravlja družba KD Skladi, je v sodelovanju s Peakside Capital, mednarodno svetovalno družbo za nepremičnine, zaključil nakup Austria Trend hotela od CA Immobilien Anlagen AG. To je nakup že četrte nepremičnine KD Skladov in Peakside Capital za nepremičninski sklad KD Adriatic Value Fund v Sloveniji, prvega so izvedli aprila 2018.

KD Adriatic Value Fund je zaključil nakup Austria Trend hotela, ki se nahaja na Dunajski cesti 154 v Ljubljani. Austria Trend hotel leži na dobri lokaciji, v neposredni bližini ljubljanske obvoznice oziroma priključka na AC. Hotel ima 214 sob. Znotraj hotela so tudi restavracija, lounge, wellness s savnami in fitnesom in 11 konferenčnih sob.

Naložbeni cilj KD Adriatic Value Fund je ustvariti donos za investitorje iz naslova prihodkov od najemnin in kapitalske rasti iz naložbenih nepremičnin v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Vse tri ciljne države predstavljajo regijo, kjer je nepremičninski sektor še relativno nerazvit in donosi privlačni, dolgoročni uspeh sklada pa podpira tudi močna gospodarska rast.

Luka Podlogar, KD Skladi, je dejal: »Z nakupom Austria Trend hotela sklad KD Adriatic Value Fund utrjuje svojo osnovno dejavnost in širi nepremičninski naložbeni portfelj tudi na področje hotelirske dejavnosti. To je v skladu z našo strategijo, da institucionalnim vlagateljem ponudimo najširši možen nabor nepremičnin naložbenega razreda v regiji JVE. Zadovoljni smo s štirimi začetnimi naložbami, ki smo jih zagotovili v imenu sklada, in predvsem s hitrostjo, s katero nam je uspelo sredstva sklada investirati, saj na tem področju v Sloveniji orjemo ledino.«

Tomasz Niezgodzki, Peakside Capital, je poudaril: »Hotel je v Ljubljani dobro poznan s strani turistov in poslovnih gostov. S svojo odlično lokacijo, prepoznavnostjo in strukturo zgradbe ima velik potencial za nadaljnjo rast skupaj s celotnim slovenskim hotelirskim sektorjem.«

Dodatne informacije:

KD Adriatic Value Fund je alternativni investicijski sklad, ki ga je ustanovila družba KD Skladi, ena od največjih in najstarejših družb za upravljanje v Jugovzhodni Evropi (JVE), v sodelovanju s Peakside Capital, neodvisno družbo za upravljanje nepremičnin. Gre za prvi regulirani nepremičninski alternativni investicijski sklad v Sloveniji. V skladu so svoja sredstva združili institucionalni vlagatelji iz regije. Do sedaj je sklad zbral sredstva, ki mu dajejo možnost investicij preko 50 milijonov evrov.

Družba KD Skladi, ki je bila ustanovljena leta 1994, je ena od največjih in najstarejših družb za upravljanje v Jugovzhodni Evropi. Skupaj s hčerinskimi družbami upravlja okrog 750 milijonov evrov sredstev v 34 skladih in 13 drugih portfeljih v okviru storitve gospodarjenja s finančnimi instrumenti (skupaj s svojimi odvisnimi družbami) po celotni regiji JVE, med drugim najstarejše vzajemne sklade v Sloveniji in na Hrvaškem.

Peakside Capital je specializirana evropska družba za upravljanje naložb in je v lasti članov uprave podjetja. V upravljanju ima nepremičninske naložbe z bruto vrednostjo sredstev več kot 1 milijardo EUR, z glavnim poudarkom na naložbe v Srednji in Vzhodni Evropi ter Nemčiji. Predstavništva ima v Frankfurtu, Münchnu, Zugu (Švica), Varšavi, Pragi in Luxembourgu.