KD Skladi smo že tretjič osvojili prestižno nagrado World Finance za najboljšo družbo za upravljanje v Sloveniji

KD Skladi smo že tretjič pometli s konkurenco in osvojili prestižno nagrado priznane angleške revije World Finance za najboljšo družbo za upravljanje v Sloveniji v letu 2017. Nagrado smo prejeli na podlagi številnih kriterijev, ki vključujejo tako uspešnost upravljanja, kapitalsko ustreznost, upravljanje s tveganji kot tudi druge kategorije, ki so vezane na izvedbo storitve, vodenje, doslednost ter zadane cilje. Glasovanje za finaliste za nagrado, ki jo že deset let podeljuje revija World Finance, je potekalo od avgusta 2016 do januarja 2017, nato pa je strokovna komisija med tremi finalisti iz vsake države izbrala zmagovalno podjetje.

To nagrado smo KD Skladi prejeli tudi leta 2015 in 2016, žirijo smo prepričali predvsem z dosežki tako skozi vsa leta delovanja, letos namreč praznujemo že 25. let, kot tudi v zadnjem letu, in predvsem s kakovostjo storitev, uspešnostjo upravljanja, skrbjo za vlagatelje ter upravljanjem izpostavljenosti tveganjem. Nagrade, ki jih strokovna žirija podeljuje že od leta 2007, proslavijo le najboljše v industriji, ki imajo sposobnost ostati pred trgom, zagotavljajo izjemno podporo strankam in ustvarjajo donose za svoje vlagatelje.

Nagrade za upravljanje premoženja, prejmejo le podjetja z največjim napredkom in s tem prispevkom k razvoju panoge, skozi dosežke, inovacije in celostno odličnost. Pri tem velikost podjetja ne šteje, temveč zgolj poslovna in strokovna uspešnost. Letos so bile nagrade podeljene podjetjem, ki so v preteklem letu pokazala tudi agilnost v današnjih spremenljivih gospodarskih razmerah.

»KD Skladi smo najstarejša slovenska družba za upravljanje. Dolgoročne odnose z vlagatelji gradimo na zaupanju in lojalnosti. Številne nagrade tako doma, kot v tujini nam pomenijo predvsem priznanje za vložene napore, kakovost upravljanje sredstev vlagateljev, produktov in storitev, odličnost, strokovnost družbe in zaposlenih. Nagrada nas postavlja na zemljevid najboljših, hkrati pa nas spodbuja, da si postavimo še višje cilje. In potrjuje naše zavedanje, da je ena od ključnih prednosti v hitro spreminjajočem poslovnem okolju, znati se hitro prilagajati spremembam,« je ob tej priložnosti poudaril Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladov.

 

Vsi zmagovalci so objavljeni v julijsko – avgustovski številki revije World Finance in na: https://www.worldfinance.com/awards/investment-management-awards-2017.