KD Skladi smo ponosni generalni pokrovitelj Delovih podjetniških zvezd 2018

(14. september 2018) KD Skladi z medijsko hišo Delo sodeluje pri projektu Delove podjetniške zvezde, ki letos poteka že drugič. Tudi letos bodo novembra na Brdu pri Kranju podelili prestižni kipec, nagrado, ki jo podeljuje uredništvo in strokovna žirija, član katere je tudi Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladov, enemu od desetih najboljših malih in srednje velikih podjetij v Sloveniji.

 

KD Skladi že vrsto let podpirajo projekte, ki spodbujajo inovativna in razvojno usmerjena podjetja, ki si želijo odličnosti in dolgoročnega uspeha, saj so tudi sami družba, ki ima v svojem DNK-ju zapisane podobne vrednote – odličnost, dolgoročnost, strast, zmaga in ekipni duh.

»Mala in srednje velika podjetja so motor vsakega gospodarstva, vendar so pri nas pogosto manj razumljena. Večina slovenskih malih in srednje velikih podjetji, ki jih mi ocenjujemo kot podjetja prihodnosti, prihaja iz predelovalne in tehnološke dejavnosti ter zdravstva. Imajo dobre kadre, razvojno usmerjene ideje, so usmerjena v rast, a brez ustreznega lastniškega financiranja. Ko se pogovarjamo z njimi ugotavljamo, da banke niso nujno dolgoročni partnerji v vsaki fazi njihovega razvoja, kar se je videlo tudi v zadnji krizi. Na tem področju vidimo svoj potencial in tudi poslanstvo naše industrije,« je poudaril Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladov.

Uredništvo Dela je na podlagi seznama podjetij, ki jih je pripravil partner projekta, Agencija RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) naredilo ožji izbor 115 podjetij, med katerimi so izbrali deset nominirancev – podjetij, ki so inovativna, izvozno in razvojno naravnana, imajo najmanj tri milijone evrov letnih prihodkov, najmanj pet zaposlenih, dodana vrednost na zaposlenega pa znaša najmanj 35.000 evrov. Obenem pa se zavedajo, da so kadri ključnega pomena za njihov uspeh.

Podjetja Pipistrel, Polycom Škofja Loka, Solis Straža, D. Labs, Vasco, Acies Bio, Labena, Mineralka, Mi elektronika, Resalta, ki so nominirana za prestižno nagrado, so predstavljena na spletni strani www.delo.si/delove-podjetniske-zvezde, kjer lahko za svojega favorita glasujejo tudi bralci.

Z velikim gala dogodkom, ki bo 8. novembra na Brdu pri Kranju, bodo razglasili Delovo podjetniško zvezdo 2018. To bo eno od desetih malih in srednje velikih podjetij, po presoji uredništva in strokovne žirije, katere predstavnik je tudi Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladov. Na isti dan bo v okviru projekta Delove podjetniške zvezde bo prvič organizirano tudi seminarsko vozlišče Posel – zgodba človeškega kapitala, na katerem bodo povezali teme pomembnosti človeškega kapitala, smisla in cilja podjetništva, razumevanja in vpeljevanja novih poslovnih modelov, ki jih zahteva 4. industrijska revolucija. Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladi bo med drugim z gosti pojasnil, kako upravljati fazo rasti podjetja.