KD Skladi ponovno osvojili prestižno nagrado revije World Finance za najboljšo družbo za upravljanje v Sloveniji

KD Skladi smo v konkurenci s še dvema finalistoma tudi letos triumfirali in osvojili nagrado angleške revije World Finance za najboljšo družbo za upravljanje v Sloveniji v letu 2016. Prestižno nagrado revije World Finance za najboljšo družbo za upravljanje v Sloveniji za leto 2016 so KD Skladi prejeli na podlagi številnih kriterijev, ki vključujejo uspešnost upravljanja, kapitalsko ustreznost, upravljanje s tveganji in druge kategorije vezane na izvedbo storitve, vodenje, doslednost ter zadane cilje. Glasovanje za finaliste je potekalo od avgusta 2015 do januarja 2016, nato pa je strokovna komisija med tremi finalisti iz vsake države izbrala zmagovalno podjetje.

KD Skladi smo prepričali žirijo s svojimi dosežki tako skozi vsa leta delovanja kot tudi v zadnjem letu, in predvsem s kakovostjo storitev, uspešnostjo upravljanja, skrbjo za vlagatelje ter upravljanjem izpostavljenosti tveganjem. Že druga tovrstna nagrada je še ena v dolgem nizu do sedaj prejetih nagrad, tako slovenskih kot tujih, ki potrjuje kakovostno upravljanje sredstev vlagateljev, odličnost in strokovnost družbe. Nagrade za upravljanje premoženja namreč, od leta 2007, prejmejo le podjetja z največjim napredkom in s tem prispevkom k razvoju panoge, skozi dosežke, inovacije in celostno odličnost. Pri tem velikost podjetja ne šteje, temveč zgolj poslovna in strokovna uspešnost. Vsi zmagovalci so objavljeni v julijsko – avgustovski številki revije World Finance in na spletni strani http://www.worldfinance.com/awards/investment-management-awards-2016.

KD Skladi d. o. o., ki spadajo pod okrilje Skupine KD Group, ene izmed največjih poslovnih skupin v Sloveniji in tudi na območju srednje in jugovzhodne Evrope, so najstarejša družba za upravljanje pri nas, saj delujejo že od leta 1992. Danes upravljajo KD Krovni sklad s 15 podskladi, v katere zaupa in vlaga skoraj 60.000 vlagateljev, in so odgovorni za ravnanje s kar okoli 470 milijoni evri sredstev.

»Zaupanje in lojalnost naših vlagateljev sta za nas izjemno pomembni, zato se vsakodnevno trudimo zadostiti njihovim željam. S svojimi vlagatelji gradimo dolgoročne odnose in zato nudimo produkte, primerne življenjskemu slogu in obdobju, vsem, ki pa svojih vlagateljskih ciljev še niso prepoznali, pa s strokovnimi nasveti in vodenjem pomagamo do prave izbire« je ob tej priložnosti povedal Luka Podlogar, predsednik uprave družbe KD Skladi.

Čestitke ekipi!