KD Skladi ponovno najboljši

Na včerajšnji podelitvi nagrad za Naj upravljavce vzajemnih skladov v Sloveniji so KD Skladi, kot že nekaj let zapored, prejeli najvišja priznanja. Kristalni »globus« ali finančnega oskarja za najboljšega upravljavca vzajemnih skladov v Sloveniji je prejel Primož Cencelj iz KD Skladov, ki upravlja preko 54 milijonov evrov v denarnem skladu KD MM in obvezniškem skladu KD Bond. KD Skladi pa so prejeli najbolj prestižno priznanje za najboljšo družbo za upravljanje v triletnem obdobju.

KD Skladi so v letošnjem letu ponovno prejeli najvišja priznanja, ki jih vsako leto podeljuje Revija Moje finance. Primož Cencelj je tako že drugič postal naj upravljavec. Med najboljših 12 upravljavcev pa so se uvrstili še štirje predstavniki iz KD Skladov: na tretje mesto Luka Flere, na 4. Grega Meden, na 9. mesto Aleš Lokar in na 12. mesto Sašo šmigić. Glavno merilo za najboljšega upravljavca je, da je donosnost sklada, ki ga upravlja, višja od donosnosti njegovega referenčnega indeksa. Ta naziv je leta 2010 že pripadel Davidu Zormanu iz KD Skladov, leta 2014 pa ga je prejel Primož Cencelj.

Letošnji zmagovalni vzajemni skladi z najboljšo oceno, pet zvezdic, so:

  • KD Bond, naj sklad zadnjih treh let v kategoriji obvezniški – evropski,
  • KD Vzhodna Evropa, naj sklad zadnjih treh let in zadnjih pet let v kategoriji delniški – evropski trgi v razvoju,
  • KD Balkan, naj sklad zadnjih treh let in zadnjih pet let v kategoriji delniški – Balkan,
  • KD MM, naj sklad zadnjih pet let v kategoriji denarni – evro.

Oceno 5 zvezdic sta prejela še:

  • KD MM za 3-letno obdobje (kategorija denarni – evro) in
  • KD Rastko za 3-letno obdobje (delniški – evropski).

Družba KD Skladi, ki se uvršča med najstarejše družbe s tradicijo in izkušnjami v Sloveniji, že vrsto let prejema številna, tako domača kot tudi tuja priznanja za kakovostno delo, upravljanje ter razvoj produktov in storitev.

Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladov, je ob tej priložnosti poudaril: »Prejete nagrade so skupaj z doseženimi donosnostmi pokazatelj odličnosti v upravljanju naše ekipe, na katero smo zelo ponosni. Zavedamo se pomena kakovostnega upravljanja in še naprej se bomo trudili upravičiti zaupanje naših vlagateljev, ki se jim ob tej priložnosti zahvaljujemo za zaupanje. Verjamemo, da bomo z našo odlično ekipo, izkušnjami, tradicijo ter strokovnostjo v naslednjih petih letih postali ena vodilna družba za upravljanje v Sloveniji in eden vodilnih ponudnikov plemenitenja sredstev vlagateljev v srednji in jugovzhodni Evropi.«

Na sliki uprava v družbi upraviteljske ekipe (od leve proti desni): Grega Meden, Casper Rondeltap, Luka Flere, Primož Cencelj, Luka Podlogar, David Zorman, Sašo šmigić, Aleš Lokar.