KD Skladi ponovno najboljša družba za upravljanje z najboljšim upravljavcem premoženja

Na podelitvi nagrad za Naj upravljavce vzajemnih skladov v Sloveniji so KD Skladi ponovno prejeli najvišja priznanja. Nazivoma najboljše slovenske družbe za upravljanje iz 2013 in 2015 se je v letošnjem izboru nagrad pridružila nova lovorika, saj so tudi letos KD Skladi prepoznani kot najboljši. Prejeli so kar 10 kipcev Zvezdonos, najboljši upravljavec vzajemnih skladov v Sloveniji pa je Aleš Lokar, ki upravlja tudi prvi slovenski vzajemni sklad KD Galileo.

Aleš Lokar je prejel kar štiri nagrade Zvezdonose, in sicer za upravljanje skladov KD Galileo in KD Rastko v tri- in petletnem obdobju. Med najboljših 11 upravljavcev v Sloveniji sta se uvrstila še dva predstavnika iz ekipe upraviteljev najboljše družbe za upravljanje KD Skladi, in sicer David Zorman (4. mesto) in Primož Cencelj (8. mesto).

Upraviteljska ekipa družbe KD Skladi s prejetimi nagradami

Družba za upravljanje KD Skladi, ki je bila ustanovljena 1994 kot prva družba za upravljanje v Sloveniji, hkrati upravlja tudi prvi slovenski vzajemni sklad KD Galileo. Družba KD Skladi je že od samega začetka zavezana k najvišjim standardom odličnosti, kar potrjujejo tudi priznanja, ki jih redno prejemajo tako doma kot v tujini.

Letos so zmagovalni vzajemni skladi z najboljšo oceno, pet zvezdic, postali:

za triletno obdobje:
•KD MM, denarni – evro.
•KD Galileo, mešani – globalni fleksibilni.
•KD Prvi izbor, delniški – globalni.
•KD Rastko, delniški – evropski.

za petletno obdobje:
•KD MM, denarni – evro.
•KD Bond, obvezniški – evropski.
•KD Galileo, mešani – globalni fleksibilni.
•KD Prvi izbor, delniški – globalni.
•KD Rastko, delniški – evropski.
•KD Novi trgi, delniški – trgi v razvoju.Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladov
, se je novih priznanj iskreno razveselil: »še enkrat se je pokazalo, da smo na pravi poti. Najpomembnejše so naše stranke in donosnosti, ki jih dosegamo, prejete nagrade pa so dokaz odličnosti v upravljanju naše ekipe. Takšne uspehe dosegamo zahvaljujoč visoko profesionalnemu in kakovostnemu upravljanju, ki je osnova našega poslovanja, kar prepoznajo tudi naše stranke. Naš cilj je, tako kot do zdaj, ostati vodilna družba za upravljanje v Sloveniji in regiji. še naprej in še bolj se bomo trudili upravičiti zaupanje naših vlagateljev.«

Med prejemnike nagrad se je uvrstil KD Galileo, prvi in najstarejši slovenski vzajemni sklad, ki letos praznuje četrt stoletja delovanja. Tlakoval je pot in uspešno oral ledino na slovenskem tržišču, od 1. januarja 1992 do danes mu je zaupalo že preko 52.000 vlagateljev in je zdaj, s 125 milijoni sredstev v upravljanju, tretji največji slovenski vzajemni sklad. V 25 letih delovanja je bil sestavni del razvoja slovenskega kapitalskega trga, vzpona kapitalskih trgov in finančne krize ter ponovne postopne rasti.
Danes je KD Galileo globalni mešani fleksibilni sklad in eden od 16 podskladov KD Krovnega Sklada. Za odličnost v upravljanju premoženja je prejel več domačih in mednarodnih nagrad.

KD Galileo upravlja Aleš Lokar, ki ima 20 let izkušenj v finančnem sektorju. Kot analitik, upravitelj in borzni posrednik je deloval v borznoposredniških družbah BPH in PM&A. Od leta 2005 je bil zaposlen kot upravitelj premoženja v borznoposredniški družbi KD BPD, od marca 2008 pa je pomočnik direktorja naložbenega sektorja v družbi KD Skladi. Upravlja naša najstarejša in največja sklada, KD Galileo in KD Rastko, ter KD Dividendni.