KD Skladi in Peakside Capital kupili južni del stavbe Stekleni dvor

Transakcija predstavlja že drugi nakup poslovne stavbe za KD Adriatic Value Fund. KD Adriatic Value Fund, specialni investicijski sklad, ki je prvi regulirani nepremičninski alternativni investicijski sklad (AIS) v Sloveniji in, ki ga upravlja družba KD Skladi je v sodelovanju s Peakside Capital, mednarodno svetovalno družbo za nepremičnine, zaključil nakup južnega dela poslovnega kompleksa Stekleni dvor v vrednosti 12,7 milijona evrov. To je že drugi nakup poslovne stavbe KD Skladov in Peakside Capital za nepremičninski sklad KD Adriatic Value Fund v Sloveniji, prvega so izvedli v aprilu, z nakupom poslovne stavbe Tivoli v Ljubljani.

KD Adriatic Value Fund, posebni investicijski sklad, ki je prvi regulirani nepremičninski alternativni investicijski sklad (AIS) v Sloveniji in, ki ga upravlja družba KD Skladi v sodelovanju s Peakside Capital, mednarodna neodvisna družba za upravljanje nepremičnin, je zaključil nakup južnega dela poslovnega kompleksa Stekleni dvor v Ljubljani, ki stoji na Dunajski cesti, za Bežigradom, v severnem delu Ljubljane. Kompleks Stekleni dvor je sestavljen iz dveh ločenih poslovnih stavb, ki sta povezani s skupno podzemno garažo. Južni stolp ima 3-nivojsko podzemno parkirišče, pritličje, medetaže in 8 nadstropij v skupni velikosti 8.700 kvadratnih metrov oddajnih površin. Gre za drugo tovrstno naložbo sklada v Ljubljani, z nakupno vrednostjo 12,7 milijonov evrov. Naložbeni cilj KD Adriatic Value Fund je ustvariti donos za investitorje iz naslova prihodkov od najemnin in kapitalske rasti iz naložb v nepremičnine v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, s poudarkom predvsem na pisarniških in trgovskih nepremičninah. Vse tri ciljne države predstavljajo regijo, kjer je nepremičninski sektor še relativno nerazvit in donosi privlačni, dolgoročni uspeh sklada pa podpira tudi močna gospodarska rast.

Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladov je poudaril: »Veseli nas, da smo drugo transakcijo izvedli tako zelo hitro. Delamo že na novih naložbenih priložnostih, ki bodo realizirane v prihodnjih mesecih in bodo pomembno prispevale na stabilen dolgoročen donos vlagateljev.«

Tomasz Niezgodzki, Peakside Capital, pa je dodal: »Stekleni dvor je izjemna naložba, saj zaradi svoje lokacije na ljubljanski centralni in glavni prometni arteriji uživa odlične povezave elitne lokacije, kar pomembno vpliva na vrednost nepremičnine. Trg poslovnih nepremičnin v Ljubljani je v tem trenutku zelo zanimiv, zaradi naraščajočega povpraševanja najemnikov in omejene ponudbe kvalitetnih nepremičnin.«

Dodatne informacije:


KD Adriatic Value Fund je posebni investicijski sklad, ki ga je ustanovila KD Skladi, ena od največjih in najstarejših družb za upravljanje v Jugovzhodni Evropi (JVE), v sodelovanju s Peakside Capital, neodvisno družbo za upravljanje nepremičnin. Gre za prvi regulirani nepremičninski alternativni investicijski sklad v Sloveniji. V skladu so svoja sredstva združili institucionalni vlagatelji iz regije. Do sedaj je sklad zbral sredstva, ki mu dajejo možnost investicij preko 50 milijonov evrov.

Družba KD Skladi, ki je bila ustanovljena leta 1994, je ena od največjih in najstarejših družb za upravljanje v Jugovzhodni Evropi. Skupaj s hčerinskimi družbami upravlja okrog 800 milijonov evrov sredstev v 34 skladih in 13 drugih portfeljih v okviru storitve gospodarjenja s finančnimi instrumenti (skupaj s svojimi odvisnimi družbami) po celotni regiji JVE, med drugim najstarejše vzajemne sklade v Sloveniji in na Hrvaškem.

Peakside Capital je bila ustanovljena leta 2010 kot spin-off iz investicijske banke Merrill Lynch in ima 40 zaposlenih (vključno z odvisnimi družbami). Deluje predvsem v Nemčiji in v državah vzhodne Evrope. Upravlja sklade in mandate za upravljanje. Trenutno ima približno 1 milijardo evrov bruto sredstev v upravljanju.