Generali Investments – soustvarjamo in izboljšujemo okolje, v katerem delujemo in živimo – tudi s podporo slovenske umetnosti

Družba Generali Investments je dejaven partner, ki posamezno, ali kot del skupine aktivno podpira, soustvarja in izboljšuje okolje, v katerem deluje in živi. Menimo, da na ta način pripomoremo k uveljavljanju vrednot, v katere trdno verjamemo. Del naših aktivnosti je tudi podpora slovenske umetnosti. Vabljeni v našo Generali Galerijo.

 

Avtor: Claudi Sovre – Sleeping Beauty

 

Trenutno v Generali Galeriji gostuje vizualni umetnik in izvrsten fotograf Claudi Sovre z razstavo Prince of Pop / Fotografija + kostumografija. Razstavo si lahko ogledate tukaj.

Podpiramo umetnost in podpiramo inovativne, tehnološko napredne rešitve, ki naslavljajo največje izzive današnjega časa in k nam pripeljejo to, k čemur bi v drugem času šli sami.

Claudi Sovre je mlad umetnik, ki je samosvoj, razpoznaven in izviren. Pogumno hodi po svoji poti in si bliskovito utira mesto v umetniškem prostoru. Na njegovi razstavi avtorskih fotografij Princ popa so na ogled najvidnejša dela njegovega sedemletnega ustvarjalnega obdobja od leta 2013 do danes. Osrednja nit razstave se vije od antične zgodovine prek 18. in 19. stoletja, kjer se dotakne časa Marije Antoinette v ciklusu petih del z naslovom »Let Them Eat Cake« in bratov Grimm z zgodbo o Trnuljčici (»Sleeping Beauty«), do 20. stoletja ter vse do današnjih dni.

Zavarovalnica Generali prek svoje galerije podpira umetnost in predvsem sodobne slovenske umetnike. Svojo družbeno odgovornost izkazuje tudi z negovanjem likovne dediščine. Bogata zbirka z več kot tisoč umetniškimi deli navdihuje z moderno likovno umetnostjo, ki jo dopolnjujejo tudi kiparska dela.

V sklopu Generalijeve galerije so bile v preteklosti obiskovalcem na ogled številne razstave, med drugim tudi:
Pozabljene podobe moje Indije (avtor Arne Hodalič),
Vse, kar je … Slike 2018–2019 (avtor Andrej Jemec),
Pastirji – življenje, ki izginja (avtor Jošt Franko),
Divji v srcu: poglej lisjaku v oči … (avtorji Aleksij Kobal, Silvester Plotajs Sicoe, Jurij Kalan in Matej Čepin).

Več o Generali Galeriji in Sovretovi razstavi najdete na tej povezavi.