Generali Investments z novim članom uprave

(Ljubljana, 16. oktober 2020) Nadzorni svet Generali Investments je dne 23. 7. 2020 imenoval Luka Flereta za novega člana uprave s štiriletnim mandatom. V upravi družbe, ki je dvočlanska, bo nadomestil dosedanjega člana uprave, ki odhaja v pokoj.

 

Luka Flere, ki bo s funkcijo člana uprave v Generali Investments, najstarejši družbi za upravljanje v Sloveniji, začel 16. oktobra 2020, ima več kot 15- letne izkušnje, s finančnega področja upravljanja naložb in analiz tako doma kot tudi v tujini. V družbi Generali Investments je opravljal funkcijo direktorja naložbenega sektorja in je nosilec prestižnega priznanja najboljši slovenski upravljavec leta 2019.

Končal je ekonomsko fakulteto v Ljubljani, magistrski naziv pa si je pridobil na univerzi Bocconi v Milanu. Leta 2005 se je zaposlil kot pomočnik direktorja naložbenega sektorja in vodja analiz na borznoposredniški družbi KD BPD, od marca 2008 pa je zaposlen v družbi za upravljanje Generali Investments (KD Skladi). V letu 2010 je pridobil finančni strokovni naziv CFA (Chartered Financial Analyst). Sredi leta 2012 je prevzel mesto direktorja naložbenega sektorja v Generali Investments.