Generali Growth Equity Fund zaključil prvo naložbo s pridobitvijo 75-odstotnega deleža družbe Eko Papir d.o.o.

(Ljubljana, 7. januar 2020) Generali Growth Equity Fund, sklad zasebnega kapitala, ustanovljen in upravljan s strani družbe Generali Investments, je konec leta 2019 izvedel svojo prvo naložbo – 75 % delež v hrvaškem podjetju Eko Papir d.o.o, ki se ukvarja s proizvodnjo ekoloških papirnatih vrečk. Eko Papir je izvozno usmerjeno podjetje in izvozi približno 90 % letne proizvodnje okoli 600 milijonov papirnatih vrečk na različna zahodno-evropska tržišča. Surovino za proizvodnjo pridobiva izključno iz trajnostnih virov. Podjetje zaposluje 131 zaposlenih.

 

Generali Growth Equity Fund je specialni investicijski sklad, ki ga upravlja družba Generali Investments. Sklad investira pretežno v ambiciozna majhna in srednja podjetja in nudi podporo pri financiranju rasti, širitvi proizvodnih kapacitet, izgradnji prodajne mreže, razvoju novih izdelkov, prevzemu konkurenčnih podjetij ali urejanju nasledstvenih vprašanj.

Družba Generali Investments, ki je bila ustanovljena leta 1994, je ena od največjih in najstarejših družb za upravljanje v Jugovzhodni Evropi. Skupaj s hčerinskimi družbami upravlja več kot 900 milijonov evrov sredstev.

Naložbo sklada Generali Growth Equity Fund v Eko Papir sofinancirata Evropski Investicijski Sklad in SID banka.