Generali Growth Equity Fund je zaključil nakup deleža v družbi Diverto d.o.o., Zagreb

(Ljubljana, Zagreb, 9. september 2021) Generali Growth Equity Fund, sklad zasebnega kapitala, ustanovljen in upravljan s strani družbe Generali Investments, je zaključil nakup 74-odstotnega deleža v družbi Diverto d.o.o., podjetju za zagotavljanje visoke ravni informacijske varnosti iz Zagreba.

 

 

Diverto je podjetje s sedežem v Zagrebu, ki je bilo ustanovljeno leta 2007 in velja za enega od začetnikov razvoja kibernetske varnosti, ki uspešno razvija in nadgrajuje svojo strategijo in tehnično strokovno znanje.

Podjetje ponuja celovite storitve informacijske varnosti. Od pionirskih začetkov na tem področju je zraslo v enega vodilnih ponudnikov teh storitev v regiji. Podjetje strankam, kot so finančne in vladne inštitucije, ponudniki telekomunikacijskih in energetskih storitev, nudi zaščito pred varnostnimi grožnjami, ki lahko povzročijo kršitve varstva podatkov, finančno izgubo in zmanjšano verodostojnost. Ponuja raznovrstne storitve informacijske varnosti, od svetovalnih do storitev upravljanja. Nabor storitev vključuje upravljanje, obvladovanje tveganja in skladnosti, ocene in testiranja, izobraževanje in usposabljanje, odziv na incidente, storitve krepitve zaščite in varnostni operativni center (SOC). Podjetje spada v sam vrh po številu pridobljenih certifikatov, ki se uporabljajo v tem sektorju.

S kapitalskim vstopom Generali Growth Equity Fund v podjetje, bo Diverto okrepilo nadaljnji razvoj svojih storitev in ponudbo le-teh na trgih v ožji regiji.

Generali Growth Equity Fund je specialni investicijski sklad, ki ga upravlja družba Generali Investments, prva slovenska družba za upravljanje, s hčerinskima družbama na Hrvaškem in v Severni Makedoniji. Generali Growth Equity Fund investira v majhna in srednja podjetja z velikim potencialom za rast in nudi podporo pri financiranju rasti, širitvi proizvodnih kapacitet, izgradnji prodajne mreže, razvoju novih izdelkov, prevzemu konkurenčnih podjetij ali urejanju nasledstvenih vprašanj.

 

Naložbo sklada Generali Growth Equity Fund v družbo Diverto, d. o. o., sofinancirata Evropski Investicijski Sklad in SID banka. Generali Growth Equity Fund je bil ustanovljen leta 2019 v okviru Slovenskega naložbenega programa kapitalske rasti (SEGIP), ki je nastal na pobudo SID banke v sodelovanju z Evropskim investicijskim skladom (EIF). Namenjen je lastniškemu in kvazi-lastniškemu financiranju slovenskih malih, srednje velikih ter mid-cap podjetij. SID banka se je zavezala, do bo za program SEGIP namenila 50 milijonov EUR lastnih sredstev (brez garancije države), dodatnih 50 milijonov EUR pa prispeva še EIF iz Evropskega sklada za strateške naložbe (z garancijo EFSI). Z uspešno mobilizacijo dodatnih sredstev drugih zasebnih vlagateljev preko programa SEGIP lahko celotna velikost sredstev namenjenih za slovenska podjetja preseže 150 milijonov EUR, kar bi pomenilo vsaj 3-kratnik sredstev SID banke.