Generali Growth Equity Fund je zaključil nakup deleža v družbi Rolnet d.o.o.

(Ljubljana, 17. december 2021) Generali Growth Equity Fund, sklad zasebnega kapitala, ustanovljen in upravljan s strani družbe Generali Investments, je zaključil nakup 100-odstotnega deleža v družbi Rolnet d.o.o., enemu izmed vodilnih specializiranih trgovcev na področju športne prehrane ter izdelkov za zdravje in dobro počutje v regiji jugovzhodne Evrope, prepoznavnem po svojih blagovnih znamkah Proteini.si in Battery Nutrition.

 

 

Podjetje Rolnet d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2004 in deluje na trgih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori in Avstriji. Podjetje danes predstavlja zanesljivega partnerja v panogi športne prehrane, hkrati pa je eden izmed vodilnih specializiranih trgovcev na področju športne prehrane ter izdelkov za zdravje in dobro počutje v regiji jugovzhodne Evrope. Razvija in trži izdelke športne prehrane in prehranska dopolnila s poudarkom na prodaji v franšiznih prodajalnah, nakupovalnih in fitnes centrih, preko spletne trgovine in drugih distributerjev (trgovci na drobno). Podjetje je lastnik blagovnih znamk Proteini.si in Battery Nutrition, skozi leta so hkrati postopoma pridobivali distribucijo in zastopstva za najbolj uveljavljene evropske blagovne znamke športne prehrane.

S kapitalskim vstopom Generali Growth Equity Fund v podjetje, bo Rolnet okrepilo nadaljnji razvoj svojih storitev in ponudbo le-teh na trgih v ožji regiji.

Generali Growth Equity Fund je specialni investicijski sklad, ki ga upravlja družba Generali Investments, prva slovenska družba za upravljanje, s hčerinskima družbama na Hrvaškem in v Severni Makedoniji. Generali Growth Equity Fund investira v majhna in srednja podjetja z velikim potencialom za rast in nudi podporo pri financiranju rasti, širitvi proizvodnih kapacitet, izgradnji prodajne mreže, razvoju novih izdelkov, prevzemu konkurenčnih podjetij ali urejanju nasledstvenih vprašanj.

 

 

Naložbo sklada Generali Growth Equity Fund v družbo Rolnet d. o. o., sofinancirata Evropski Investicijski Sklad in SID banka. Generali Growth Equity Fund je bil ustanovljen leta 2019 v okviru Slovenskega naložbenega programa kapitalske rasti (SEGIP), ki je nastal na pobudo SID banke v sodelovanju z Evropskim investicijskim skladom (EIF). Namenjen je lastniškemu in kvazi-lastniškemu financiranju slovenskih malih, srednje velikih ter mid-cap podjetij. SID banka se je zavezala, do bo za program SEGIP namenila 50 milijonov EUR lastnih sredstev (brez garancije države), dodatnih 50 milijonov EUR pa prispeva še EIF iz Evropskega sklada za strateške naložbe (z garancijo EFSI). Z uspešno mobilizacijo dodatnih sredstev drugih zasebnih vlagateljev preko programa SEGIP lahko celotna velikost sredstev namenjenih za slovenska podjetja preseže 150 milijonov EUR, kar bi pomenilo vsaj 3-kratnik sredstev SID banke.