DELOVE PODJETNIŠKE ZVEZDE 2020

Družba Generali Investments smo ponosni generalni pokrovitelj Delovih Podjetniških zvezd 2020 že tretje leto zapored.

 

 

 

V letošnjem letu naslavljajo pomembno temo – Kako postati boljši navigatorji sprememb?

Tudi letos novembra bomo na Brdu pri Kranju podelili prestižni kipec, nagrado – Delova podjetniška zvezda leta, podjetju, ki bo po izboru strokovne žirije najboljši med najboljšimi malimi in srednje velikimi podjetji.

Letošnjo strokovno žirijo sestavljajo:
– predsednik komisije Stojan Petrič, predsednik nadzornega sveta Kolektor Holding in direktor družbe FMR,
Luka Podlogar, predsednik uprave Generali Investments,
dr. Dušan Mramor, redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani,
Simon Zajc, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo,
Marino Furlan, ustanovitelj in direktor podjetja Intra lighting, ki je bil Delova podjetniška zvezda 2019 in
– predstavniki uredništva Delo.

Družba Generali Investments se zaveda svojega poslanstva odgovornega finančnega posrednika. Naše poslanstvo je biti prisoten, aktiven deležnik v lokalnem okolju in prispevati k pozitivnemu krogu, ki pripomore k višji ekonomski učinkovitosti, višji konkurenčnosti in ne nazadnje tudi k višji blaginji.

V projektu Podjetniške zvezde vsako leto sodelujejo izbrana mala in srednje velika uspešna podjetja, izmed katerih, se po izboru strokovne komisije, enemu izmed njih podeli naziv Delova podjetniška zvezda leta. Podjetniške zvezde so podjetja prihodnosti, ki rastejo, zaposlujejo, vlagajo v razvoj, izvažajo, inovirajo in so družbeno odgovorna. Imajo rešitve in vedo, kaj potrebujejo, da bodo uspešni še naprej, ljudje jim zaupajo in jih cenijo – in prav taki lahko prinesejo spremembe v našo družbo.

Osrednja nit letošnje kampanje z naslovom Kako postati boljši navigatorji sprememb bodo zgodbe podjetij, katerih začrtana strategija temelji na:
finančnih virih za rast in razvoj,
– trajnostni naravnanosti (družbeni, okoljski in ekonomski),
– novih tehnologijah in
– energetski preobrazbi.

Projekt podpiramo, ker spodbuja inovativna in razvojno usmerjena podjetja, ki si želijo odličnosti in dolgoročnega uspeha ter podpirajo svoje zaposlene, saj smo družba, ki ima v svojem DNK-ju zapisane podobne vrednote – odličnost, dolgoročnost, strast, zmaga in ekipni duh. Ponosni smo, da tako izpolnjujemo tudi naše poslanstvo odgovornega finančnega posrednika ter pripomoremo k razvoju in rasti slovenskega gospodarstva.

Zato smo tudi ustanovili sklad zasebnega kapitala, Generali Growth Equity Fund, ki podpira rasti željne, ambiciozne podjetniške ekipe, ki vodijo mala in srednja podjetja v Sloveniji in širši regiji. Mala in srednje velika podjetja so motor vsakega gospodarstva, vendar so pri nas pogosto manj razumljena in tudi zato jih vidimo kot dobre poslovne partnerje. S skladom pozitivno prispevamo ne zgolj k donosu naših vlagateljev, temveč tudi k povečevanju slovenske gospodarske rasti. Slovenija je dežela majhnih in srednje velikih podjetij, kar 99,8 odstotka oziroma več kot 136.000 jih namreč spada v to kategorijo. Ta podjetja zaposlujejo več kot 72% odstotkov vseh aktivno zaposlenih in ustvarijo 65% odstotkov ustvarjene dodane vrednosti v gospodarstvu, kar je nad povprečjem EU. Generali Growth Equity Fund je sklad namenjen predvsem institucionalnim vlagateljem. Cilj sklada je prispevati k rasti in razvoju poslovanja podjetij in nuditi podporo poslovodstvu pri doseganju dolgoročnih ciljev.