Boštjan Jurečič v Generali galeriji z novo razstavo SLIKE 151617

Kar od doma, na daljavo, si lahko v Generali galeriji od danes ogledate novo virtualno razstavo SLIKE 151617 akademskega slikarja Boštjana Jurečiča. Član uprave zavarovalnice Generali Matija Šenk pa napoveduje nove razstave tudi v letu 2021!

 

 

Vabimo vas, da si ogledate virtualno razstavo SLIKE 151617 akademskega slikarja Boštjana Jurečiča in video pogovor z njim ter likovnim kritikom Miho Colnarjem, ki predstavi slikarjev edinstven način dela in odnos do ustvarjanja.

Boštjan Jurečič ne preseneča samo s svojo edinstveno tehniko izpiranja, temveč z mnogoplastnimi slikarskimi strukturami, ki odlikujejo vse slike z razstave. Pot po galeriji vas vodi od največje slike Glave iz leta 2015, ki osupne z mračnimi figurami skupine čikaških gangsterjev, mimo drobne, intimne slike z naslovom Dotik, pa vse do zanimive Ma-ni-tu. V drugi sobi, polni živopisnih slik, se boste srečali s podobo para za kultnim stolom Rex in dinamičnim platnom Akcija, utrinkom z nogometne tekme.

 

V Generali galeriji so bile v preteklosti obiskovalcem na ogled številne odmevne razstave, ki so zdaj na voljo v virtualni galeriji, med drugim tudi:

– Prince of Pop/ Fotografija + kostumografija (avtor Claudi Sovre)
– Pozabljene podobe moje Indije (avtor Arne Hodalič),
– Vse, kar je … Slike 2018–2019 (avtor Andrej Jemec),
– Pastirji – življenje, ki izginja (avtor Jošt Franko),
– Divji v srcu: poglej lisjaku v oči … (avtorji Aleksij Kobal, Silvester Plotajs Sicoe in Jurij Kalan).

————————————————————————————————————————————-

Zavarovalnica Generali s svojo galerijo podpira umetnost in predvsem sodobne slovenske umetnike. Družbeno odgovornost izkazuje tudi z negovanjem likovne dediščine. Bogata zbirka Generali galerije z več kot tisoč umetniškimi deli navdihuje z moderno likovno umetnostjo, ki jo dopolnjujejo kiparska dela. Galerija na Dunajski cesti 63 v Ljubljani od leta 2015 redno gosti razstave uveljavljenih sodobnih vizualnih umetnikov in podpira mlade ustvarjalce.