Pripojitev Generali Vzhodna Evropa k Generali Novi trgi

Izvedite več

Izteka se še eno leto, leto v znamenju covida-19 in z njim povezanih omejitev, leto 2021.

Tudi letos smo se odločili, da organiziramo prednovoletno virtualno druženje družbe Generali Investments, kjer bomo razmišljali o novi realnosti, ki se bo pojavila po koronavirusni pandemiji, in se spraševali, kakšne vplive na kapitalske trge v letu 2022 bodo imeli geopolitični premiki, inflacija in ukrepi centralnih bank.

Vprašanja boste lahko zastavili celotni ekipi upraviteljev premoženja in ekipi finančnih svetovalcev družbe Generali Investments. Tokrat boste imeli tudi možnost, da zastavite individualna vprašanja v pogovoru z enim od strokovnjakov družbe Generali Investments.

Slovenci imamo precejšen delež svojih privarčevanih sredstev v depozitih oziroma na bančnem transakcijskem računu.

Trenutno so obresti tako rekoč nične, zato je varčevanje v vzajemnih skladih ena od alternativ, s katero lahko boljše oplemenitite svoje prihranke. Je tudi bolj dinamično, z udeležbo v svetovnem gospodarskem dogajanju (razvoju/napredku) in dolgoročno nudi možnost ustvarjanja bistveno višjih donosov od varčevanja v depozitih, hkrati pa so vam sredstva na voljo, ko jih potrebujete.

Varčevanje v vzajemnih skladih je primerno za vse cilje:
  • boljšo pokojnino
  • šolanje otrok oziroma njihovo lepšo prihodnost
  • nakup nepremičnine ali avtomobila
  • uresničitev osebnih želja
  • za pripravo na morebitne hude čase
  • ali zgolj ohranjanje vrednosti prihrankov

Prednosti varčevanja v vzajemnih skladih

Višji donosi

Skladi vam lahko, ob določenem sprejetem tveganju, dolgoročno prinašajo višje donose kot če hranite prihranke doma, na banki ali depozitu.

Fleksibilnost

V vzajemnih skladih lahko varčujete postopoma in že z majhnimi zneski, ali pa se odločite za enkratna vplačila v poljubno visokem znesku. Znesek vplačila določite sami glede na svoje zmožnosti.

Nizki stroški

Stroški naložbe v vzajemni sklad so razmeroma nizki, saj se porazdelijo med veliko število vlagateljev.

Dostopnost do vloženih sredstev

Privarčevani znesek lahko izplačate kadarkoli, delno ali v celoti.

Strokovno in varno upravljanje

Vzajemni sklad je reguliran in nadzorovan finančni produkt. Vaša sredstva upravlja večkrat nagrajena družba za upravljanje z več desetletno tradicijo in strokovno ekipo izkušenih upravljavcev premoženja, ki dnevno spremlja dogajanja na finančnih trgih.

Razpršenost in manjše tveganje

Varčevanje prek skladov vam omogoči, da že z majhnimi zneski vstopate na finančne trge, in ker so sredstva sklada razpršena v več različnih vrednostnih papirjev, je zato tveganje vaše celotne naložbe manjše.

Prenos sredstev med skladi

Sredstva lahko aktivno prilagajate svojim željam ali življenjski situaciji in prenašate med podskladi znotraj krovnega sklad brez stroška prehoda. To pomeni, da krovni sklad vlagateljem omogoča odlog plačila davka na ustvarjeni kapitalski dobiček do izplačila sredstev na svoj transakcijski račun.

Z nasveti investiramo v vašo prihodnost

Odločitve dobro pretehtamo in pomagamo z nasveti za boljše varčevanje. Za lažji začetek si oglejte video posnetke s SEDMIMI pravili varčevanja.

Naše znanje delimo z vami

Pripravljamo webinarje, s katerimi vam želimo pomagati pri ravnanju z vašimi prihranki. Imamo dolgoletna znanja, saj smo prva slovenska družba za upravljanje, prejemamo številna priznanja za uspešno upravljanje in naše znanje želimo prek webinarjev deliti.

S svetovalci smo vam dostopni

Naši finančni svetovalci so vam na voljo na različne načine.
Hitro, varno in enostavno tudi prek digitalnih kanalov. Prek telefonskega pogovora ali kot spletni klepet iz službe? Ni problema!

Nudimo visoko raven obveščenosti

Redno pripravljamo pregled trenutnega dogajanja na kapitalskih trgih kot tudi nasvete za varčevanje. Da boste sprejemali odločitve ob pravih informacijah prejmite najnovejše vsebine v svoj e-nabiralnik.