Varčujte s 50 % NIŽJIMI VSTOPNIMI STROŠKI do konca marca.*

Več

Kaj boste izvedeli na webinarju?

  • Vstopili smo v 2021 z željo večine, da bi lahko čim prej odvrgli masko. Vsi upi so usmerjeni v cepivo.  K hitremu razvoju več kot enega učinkovitega cepiva je izjemno prispevala biotehnologija. Z gostjo dr. Marinko Žitnik, profesorico na Harvardu, smo se pogovarjali:
  • o razvoju cepiva proti covid-19 in kako informacije o cepivu vplivajo na finančne trge;
  • kako biotehnologija in nove tehnologije spreminjajo medicino in omogočajo povsem drugačen pogled na telo, zdravje in bolezni;
  • kakšen vpliv ima biotehnologija na kapitalske trge. Predstavili vam bomo, kako lahko kot vlagatelji izkoristite ta dolgoročni trend pri svojih naložbah.

Naša sogovornica,
dr. Marinka Žitnik

Dr. Marinka Žitnik je docentka na Univerzi Harvard v ZDA, kjer deluje na Oddelku za biomedicinsko informatiko in računalništvo. Žitnikova je tudi članica profesorskega zbora na Institutu Blavatnik, Institutu Broad na Univerzah MIT in Harvard ter Podatkovnih znanosti na Harvardu. Je računalnikarka, ki se ukvarja z umetno inteligenco in strojnim učenjem ter uporabo teh tehnologij na področjih biologije, medicine in ved o življenju. Podoktorsko izpolnjevanje je opravila na Univerzi Stanford. Dodiplomski študij računalništva in matematike ter doktorski študij računalništva je opravila v Ljubljani ter v sodelovanju z raziskovalci na Imperial College London, Univerzi v Torontu in Baylor College of Medicine. Imenovana je bila za “Rising Star in Electrical Engineering and Computer Science” in “Next Generation in Biomedicine”, s čimer je postala edina mlada znanstvenica, ki je prejela tako priznanje na obeh področjih.

Pretekli webinarji

Za vas smo zbrali pretekle webinarje, ki si jih lahko ogledate.

Zakulisje razvoja cepiva proti covid-19 in njegov vpliv na finančne trge

Kakšno leto je pred nami? Vpogled v 2021

Spopad generacij: preverite, kako in kam vlagajo milenijci

Nalagajte denar bolje od staršev

Tehnologija: Kaj je v čakalnici?

Naveličani depozitov, posvetujte se z najboljšima upravljavcema premoženja?

Netflix, Apple, Google, Amazon in priložnosti za varčevanje

Zakaj smo se odločili,
da vam ponudimo brezplačne webinarje?

Pri Generali Investments se že dolgo časa zavedamo pomena finančne pismenosti. Zadnja situacija, ko so bili kapitalski trgi zaradi epidemije z novim koronavirusom nestanovitni, je pa še toliko bolj dokazala, kako pomembno je, da vlagatelji na tako hitre popravke ne reagirajo čustveno in pomanjkljivo informirani. To jih vodi le v napačno odločitev in strategijo. Imamo dolgoletna znanja, saj smo prva slovenska družba za upravljanje, prejemamo številna priznanja za uspešno upravljanje in naše znanje želimo deliti. V ta namen smo se odločili, da začnemo s serijo spletnih delavnic, webinarjev, s katerimi vam želimo pomagati pri ravnanju z vašimi prihranki.